Het beoordelingssysteem van Mobil van het restaurant bestaat uit vijf verschillende graden of beoordelingen, elk met zijn eigen set criteria en verwachtingen. Een Mobil One-Star restaurant is bijvoorbeeld een restaurant dat een beleving biedt die zich onderscheidt door lokale flair, individuele sfeer of culinaire specialiteit. Een Mobil Two-Star restaurant is een restaurant met een schone omgeving en efficiënte service om vers voedsel te serveren. Zowel waarde als gezinsvriendelijkheid worden in deze categorie beschouwd.

Een driesterrenrestaurant van Mobil is een restaurant met lekker eten, een plezierige inrichting en een warme en bekwame service. Een Mobil Four-Star restaurant is een restaurant dat de meest professionele service biedt, samen met heerlijk eten en presentaties die op de een of andere manier onderscheidend zijn. Ten slotte is een Mobil Five-Star-restaurant een restaurant dat een onberispelijke eetervaring biedt door service te bieden die overtreffend is, een elegante inrichting, presentaties die gedetailleerd en voortreffelijk zijn en eten dat uitzonderlijk is.

Deze criteria en verwachtingen zijn bedoeld als een suggestie van wat gasten kunnen verwachten tijdens het bezoeken van een restaurant van elk kaliberniveau. Deze aanbevelingen zijn niet de enige limieten die door elk niveau worden vastgesteld, en ze worden niet afzonderlijk opgelegd. Een restaurant moet aan alle vereisten voor de vorige sterbeoordeling voldoen of deze overtreffen om door te gaan naar de volgende sterbeoordeling. Een Mobil Five-Star-restaurant moet bijvoorbeeld voldoen aan de verwachtingen en criteria voor een Four-Star-restaurant, een Three-Star-restaurant, een Two-Star-restaurant en een One-Star-restaurant voordat het een Five-Star-restaurant kan zijn. restaurant.

Eensterrenrestaurants bieden een ervaring die onderscheidend is door de individuele sfeer, lokale flair of culinaire specialiteit. De service van een eensterrenrestaurant is zowel efficiënt als hartelijk met netjes uitgedoste bedienden. De producten die worden aangeboden door een eensterrenrestaurant zijn vers en smakelijk wanneer ze worden uitgestald.