Bij franchising zijn er verschillende soorten hulp beschikbaar. Onafhankelijke restaurants zijn relatief eenvoudig te openen. Het enige wat je nodig hebt, is een paar duizend dollar, kennis van restaurantactiviteiten en een sterk verlangen ernaar
slagen. Het voordeel voor zelfstandige restauranthouders is dat ze ” hun eigen ding kunnen doen ” op het gebied van conceptontwikkeling, menu’s, decor, enzovoort. Tenzij onze gewoonten en smaak drastisch veranderen, is er op bepaalde locaties voldoende ruimte voor onafhankelijke restaurants. Restaurants komen en gaan. Sommige onafhankelijke restaurants zullen uitgroeien tot kleine ketens, en grotere bedrijven zullen kleine ketens opkopen.

Zodra kleine ketens groei en populariteit vertonen, zullen ze waarschijnlijk worden opgekocht door een groter bedrijf of zullen ze financiering voor uitbreiding kunnen krijgen. Een verleiding voor de beginnende restauranthouder is om grote restaurants in grote steden te observeren en te geloven dat hun succes kan worden gedupliceerd in secundaire steden. Het lezen van de restaurantrecensies in New York City, Las Vegas, Los Angeles, Chicago, Washington, D.C. of San Francisco kan de indruk wekken dat ongebruikelijke restaurants kunnen worden gerepliceerd in Des Moines, Kansas City of Main Town, VS. Vanwege demografie zullen deze chique of etnische restaurants niet klikken in kleine steden en dorpen.

5- Gaat voor training van onderaf en bestrijkt alle gebieden van de werking van het restaurant Franchising brengt het minste financiële risico met zich mee, aangezien de indeling van het restaurant, inclusief het ontwerp van het gebouw, het menu en de marketingplannen, al op de markt zijn getest. Franchise-restaurants zullen minder snel de kop opsteken dan onafhankelijke restaurants. De reden hiervoor is dat het concept is bewezen en dat de bedieningsprocedures zijn vastgesteld waarbij alle (of de meeste) knikken zijn uitgewerkt. Er wordt training gegeven en er is marketing- en managementondersteuning beschikbaar. De verhoogde kans op succes is echter niet goedkoop.