Wil jij jouw eetgewoontes verbeteren, gezonder gaan leven en bewuster gaan eten, maar zie je er tegenop dat je al het lekkere eten moet laten staan? Het verbeteren van je eetgewoontes houdt niet in dat je vanaf nu moet leven op een wortel en 2 blaadjes sla, het houdt in dat je jouw huidige eetmomenten onder de loep neemt en gaat kijken hoe je deze zo gezond mogelijk kunt maken. Door dit te doen mag je gewoon blijven snacken, maar doe je dat voortaan op een gezonde, verantwoorde manier. Wij vertellen je hoe je jouw eetpatronen verbetert en eventueel wat gewicht kwijt raakt zonder dat je jezelf hoeft te verhongeren. Om trek in snacks tegen te gaan, is het aan te raden om veel water te drinken. Ook het drinken van koffie gaat het hongergevoel tegen.

Noten: De perfecte snack voor een avondje op de bank

Ben jij dol op een avondje op de bank tv-kijken en pak je er graag een lekkere snack bij? ‘S avonds op de bank voor de tv wat lekkers eten is een gewoonte van veel mensen en de gewoonte an sich is ook niet per se verkeerd. Het verschil zit ‘m echter wel in wat er gegeten wordt op zo’n moment. Het is aan te raden om de chips, borrelnootjes en frituurhapjes te bewaren voor één avond in het weekend, en doordeweeks te kiezen voor een gezondere variant. Wat je dan wel kunt eten? Noten, bijvoorbeeld! Noten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken en zijn dé snack voor een avondje op de bank. Kies altijd voor onbewerkte, ongekruide en ongezouten noten, omdat deze de goede voedingsstoffen van noten in hun meest optimale vorm bevatten. Wil je jouw noten toch iets meer smaak geven? Kruid ze met een zelfgemaakte kruidenmix, rooster ze vervolgens in een pan of in de oven en vermijd overdadig gebruik van zout.

Snoepgroenten: De perfecte snack voor op kantoor

Zit jij elke dag op kantoor en eet je regelmatig iets lekkers, om te voorkomen dat je suf wordt? Ook deze momenten kunnen hoogstwaarschijnlijk een stuk gezonder. Door de koekjes, chocolaatjes en snoepjes te verruilen voor snoepgroenten zoals snoeptomaatjes, snack komkommers en mini paprika’s kun je onbezorgd genieten van jouw snack en krijg je niet allerlei ongezonde suikers en vetten binnen.

Zelfgemaakte snacks: Geschikt voor elk moment van de dag

Sta jij graag in de keuken? Dan kan je er ook voor kiezen om zelf snacks te maken. Denk hierbij aan gezonde koekjes, heerlijke crackers, een frisse fruitsalade of een lekkere muesli bar. Gezond eten biedt een scala aan mogelijkheden, ook in de keuken, dus laat je fantasie de vrije loop!