In het merendeel van de horecazaken is het zo dat er ook tal van verschillende gerechtjes gefrituurd dienen te worden. Het gaat hierbij dan niet alleen maar om lekkere frietjes, maar natuurlijk ook om kroketjes of om tal van verschillende snacks. Om dit voor mekaar te krijgen is het belangrijk om over te gaan tot het kopen van een speciale horeca friteuse. In eerste instantie lijkt het vrij eenvoudig om een dergelijk horeca toestel te vinden, maar er is op de markt best sprake van niet onaanzienlijke verschillen. Wil jij ook graag de meest ideale friteuse bestellen om te gebruiken in jouw horecazaak? Lees dan vooral snel verder!

            Keuze uit verschillende soorten horeca friteuses

Indien je op zoek bent naar een geschikte horeca friteuse om te kopen voor in jouw zaak zal je direct tot de conclusie kunnen komen dat er op de markt diverse soorten zijn terug te vinden. Bij het uitkiezen van je horeca friteuse geldt dan ook dat je zeker rekening zal willen houden met verschillende belangrijke aandachtspunten. Het gaat hierbij in eerste instantie om:

 

  • De vereiste capaciteit waar je friteuse aan moet zien te voldoen;
  • Of je graag een uitvoering met één of twee bakken wenst te kopen;
  • Of je behoeften hebt aan een aparte stroomgroep of niet;

 

Ben jij iemand die in jouw horecazaak regelmatig gaat frituren, maar niet de hele dag door? In dat geval zal je meteen tot de conclusie komen dat het volstaat om te kiezen voor een friteuse die werkt op 230V. Voor dergelijke toestellen geldt dat ze uiteraard verkrijgbaar zijn in tal van verschillende uitvoeringen. We maken hierbij dan ook een onderscheid tussen bijvoorbeeld exemplaren met bakken die beschikken over een capaciteit van 5 of 9 liter. Daarnaast zijn er ook toestellen met één en twee bakken verkrijgbaar.

            Is er een aparte krachtstroom vereist of niet?

Het spreekt voor zich dat er in het merendeel van de horecazaken geen behoeften is aan een horeca friteuse die de hele dag door aan één stuk moet kunnen werken. Wanneer sporadisch gebruik voor jou voldoende is zal je kunnen vaststellen dat een 230V exemplaar meer dan voldoende kan zijn. Heb jij echter wel behoeften aan een horeca friteuse die continu kan blijven werken? Dan zal je kunnen vaststellen dat er een apparaat vereist kan zijn die werkt met een aparte krachtstroom groep. Dit is dus wel degelijk een belangrijk punt om rekening mee te houden tijdens jouw zoektocht naar de voor jouw zaak meest optimale horeca friteuse.

            Sta ook zeker even stil bij de onderhoudsvriendelijke eigenschappen

Door de jaren heen zijn er menig aantal verschillende horeca friteuses op de markt gelanceerd. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen heel wat verschillende mogelijkheden en voorzieningen. Niet alleen de veiligheid staat hierbij voorop. Wat bovendien namelijk ook te denken van met name de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waarvan sprake is? Ook dit is een belangrijk gegeven, want het vet kan er uiteraard voor zorgen dat je jouw horeca friteuse zeer regelmatig schoon zal moeten maken. Ook dit kan dan ook een extra belangrijk aandachtspunt zijn waar je beslist bij stil zal willen blijven staan.