Koffie: je houdt ervan of niet. De smaak van dit populaire drankje is behoorlijk uitgesproken en stevig, waardoor veel mensen na hun eerste kopje besluiten dat dit helemaal niks voor hen is, terwijl anderen juist direct fan zijn. Heb jij weleens koffie geproefd en vond je het niks? En heb je daarna nooit meer een druppel ervan gedronken? Dat is natuurlijk geen probleem, koffie drinken is geen verplichting. Wil je het echter toch nog eens een kans geven, dan zijn er zeker manieren te bedenken waarbij de kans groot is dat de smaak je een stuk beter zal bevallen dan bij het eerste kopje het geval was.

Waarom zou je koffie willen drinken?

Als je iets probeert en niet lekker vindt, dan is de kans groot dat je het hierna laat staan. Dingen die je écht lekker vindt, weet je tenslotte meteen de eerste keer dat je ze proeft goed te waarderen.

Toch is het niet helemaal eerlijk om dingen die je niet meteen lekker vindt af te schrijven. Zeker als het gaat om een soort smaak die je nog niet eerder hebt ervaren, en koffie kan daarvan een goed voorbeeld zijn, is het goed om het een aantal keer te proberen. Alleen zo geef je jezelf de kans om aan de smaak te wennen, en hierna echt te kunnen bepalen of je het (graag) lust of niet. Je moet even aan een nieuwe smaaksensatie wennen voor je weet of je hem kunt waarderen of niet.

Voor koffie geldt dat het natuurlijk niet per se een voedingsmiddel is waar je niet zonder kunt. Drink je geen koffie, dan kom je niks tekort. Maar toch kun je het prettig vinden om het wel te lusten. Het is een ‘sociaal’ drankje, iets dat vaak samen wordt gedronken, op het werk en daarbuiten. Alleen daarom al kan het fijn zijn om het te drinken. En wat dacht je van de energieboost die je ervan krijgt? Als je mensen om je heen hoort snakken naar koffie, zodat ze er weer tegenaan kunnen, vraag je je toch af of jij ook iets zou hebben aan zo’n cafeïneshot!

Probeer dit eens!

Was je eerste kopje koffie geen succes, dan ben je waarschijnlijk geen fan van de stevige, soms wat bittere smaak. Dan kan het goed zijn om te zoeken naar een variant die wat milder is, dat kan per koffieboonsoort verschillen. Maar ook flink wat extra melk kan een groot verschil maken.

De makkelijkste manier om een koffiesoort te vinden die je wel kan waarderen, is door koffiecups te gebruiken. Zo probeer je gemakkelijk steeds een andere smaak. Het grote voordeel is dat er veel cups, bijvoorbeeld voor de Dolce Gusto, te koop zijn met een extraatje, bijvoorbeeld een smaakje of een andere toevoeging. Ben je geen fan van de pure koffiesmaak, dan is de kans groot dat je hem met een toevoeging een stuk beter vindt smaken. De moeite van het proberen zeker waard, je zal zien dat je koffie op een stuk meer manieren kunt drinken dan je dacht.