Een huwelijk is een bijzonder moment! Vaak geef je als gast een bijzonder cadeau aan het echtpaar, om het huwelijk te vieren. Het kan soms moeilijk zijn om een passend huwelijkscadeau te vinden. Wat zijn goede cadeau ideeën? We zetten een aantal leuke huwelijkscadeaus voor je op een rij!

Wijn cadeau geven

Drinkt het bruidspaar graag een goed glas wijn? Dan zit je met een mooie, luxe fles wijn als cadeau altijd goed. Het gaat namelijk om een bruikbaar cadeau: die fles gaat hoe dan ook leeg. Het echtpaar zal waarschijnlijk een mooi moment uitkiezen om de fles open te trekken, waarbij er terug kan worden gedacht aan de trouwdag. Let bij wijn kopen op de geprefereerde smaak van het stel: misschien weet je wel wat hun favoriete wijnsoort is. Zo weet je zeker dat die fles in de smaak valt. Je kunt er ook voor kiezen om een mousserende wijn te geven: dit is dé wijnsoort voor feestelijke aangelegenheden. Dat past dus perfect bij het trouwfeest!

Plant met bloempot

Een vrolijk cadeau voor een bruidspaar? We denken daarbij aan een plant met een bloempot! Kamerplanten zijn immers erg geliefd en ze staan voor leven en groei. Dat is tevens een mooie boodschap. Voor een plant is er altijd nog wel een plekje te vinden in huis – je kunt dus heus uitpakken met een wat grotere plant. Mocht het stel geen groene vingers hebben, dan is het slim om een plant te kiezen die eenvoudig te verzorgen is.

Dagje uit cadeau geven

De huwelijksreis heeft het stel waarschijnlijk al geregeld, maar ook na die periode is het tof als het stel nog uit leuke activiteiten kan kiezen. Geef daarom een dagje uit cadeau! Denk aan een tegoedbon voor een restaurant, een sauna of een pretpark. Maak de keuze of je dit alleen aan het stel geeft, of dat je zelf ook besluit om mee te gaan, bijvoorbeeld onder het mom van een dagje uit met de vriendengroep.

Matching product als cadeau

Zoek je een grappig cadeau voor een bruidspaar? Het is leuk om een matching product als cadeau te geven. Denk aan badjassen, sokken of slippers: laat hier twee versies van maken, zodat de beide partners in eenzelfde accessoire rond kunnen lopen. Je kunt de namen erin laten graveren of borduren, voor een karakteristiek resultaat.

Envelop geven

Je kunt er ten slotte voor kiezen om een envelop met geld te geven, in plaats van een cadeau. Controleer altijd even de uitnodiging: hierin schrijft het stel vaak wat de precieze cadeauwens is. Zie je een envelopje staan? Dan kun je hier het best naar luisteren. Al kun je naast die envelop met geld ook nog een kleinigheidje geven, zoals een fles wijn. En zorg dat je er altijd een kaartje bij schrijft, met een lieve wens voor het bruidspaar – zo maak je het cadeau persoonlijk.