Wanneer je op de kaart kijkt in een restaurant, dan zie je bijna altijd wel de ribeye steak staan. Het is een enorm smaakvol stukje vlees waar veel mensen enorm van houden. Dit komt vooral door de dikke laag vet die op het vlees zit. Je kan de ribeye steak ook zelf thuis maken. Wanneer je het vlees opwarmt smelt het vet in de vlees, waardoor je een zacht en smaakvol stuk op je bord hebt.

 

Wat voor vlees is een ribeye steak?

Veel mensen bestellen of maken een stuk vlees zonder te weten waar het vlees daadwerkelijk vandaan komt. De ribeye steak is afkomstig van de ribben van een koe. Deze steak komt om precies te zijn uit het middelste deel van de ribben. Ondanks de naam is het stuk vlees zonder bot. Côte de boeuf is de benaming voor een ribeye steak met bot er nog aan.

 

Zelf een ribeye steak bereiden

Natuurlijk is het makkelijk om naar een restaurant te gaan om een ribeye steak te bestellen, maar je kan ze ook zelf bereiden. Wanneer je op https://bollensteak.nl/ een heerlijk stukje hebt besteld kan je het eenvoudig thuis bereiden. Het voordeel van deze steak is dat het weinig smaak verliest wanneer je het vlees gaat bakken. Dit komt door de vele hoeveelheid vet in het vlees. Er zijn twee mogelijkheden hoe je het vlees klaar kan maken, namelijk op de barbecue en in de pan. In beide gevallen moet je de steak al ruim één uur op kamertemperatuur laten komen. De andere stappen zijn iets verschillend:

  • Op de barbecue moet je eerste de barbecue flink stoken tot wel 230 graden. Vervolgens kan je het steak erop leggen en moet je deze na enkele minuten draaien. Het vlees is goed wanneer deze tussen de 55 en 85 graden is (medium gebakken). Dit kan je meten met een vleesthermometer. Wanneer je de ribeye eraf hebt gehaald moet deze kort onder een theedoek rusten.
  • In de pan werkt het iets anders. Om te beginnen moet je het vlees drogen met keukenpapier. Je hebt geen boter nodig in de pan, maar het is wel belangrijk dat je de pan bloedheet maakt voordat je gaat bakken. Bak beide kanten van het vlees 2 minuten en stop de steak daarna nog voor ongeveer 10 minuten in een oven op 150 graden. Ten slotte moet je de steak nog 10 minuten laten rusten onder een theedoek.