De maaltijdservice of ook wel tafeltje dekje genoemd is een dienst waar mensen hun maaltijden aan huis geleverd krijgen. Het is een veelgebruikte dienst voor ouderen of mensen die bijvoorbeeld ziek zijn of een handicap hebben. De maaltijden worden kant-en-klaar bij hun thuis bezorgd. Het is een service waar mensen vanuit hun huis gezonde en lekkere maaltijden kunnen bestellen en laten bezorgen. Tafeltje dekje is van oudsher een concept dat wordt gerund door lokale keukens en vrijwilligers. Tegenwoordig zien we dat er veel landelijke leveranciers van maaltijden zijn. Op Maaltijdaanhuis.com ontdek je bijvoorbeeld eenvoudig het aanbod van maaltijden leveranciers in Amsterdam of Leiden.

 

Zijn kant-en-klaar maaltijden gezond?

Kant-en-klaar maaltijden zijn meestal gezond. Vaak zitten er vitamines en mineralen in de maaltijden die de gezondheid van mensen kunnen ondersteunen. Ook zijn de maaltijden meestal vetarm, waardoor het een goede optie is voor mensen die op hun calorie-inname willen letten. Maaltijdservices bieden vaak een verscheidenheid aan maaltijden, waaronder vegetarische en vegan opties.

 

Wat zijn de voordelen voor ouderen van een maaltijdservice aan huis?

Tafeltje dekje heeft veel voordelen voor ouderen.

 

  1. Ten eerste hoeft de oudere niet naar de winkel te gaan voor boodschappen. Bovendien zijn de maaltijden al kant-en-klaar, dus ze hoeven niet meer te koken. De maaltijden kunnen gemakkelijk worden verwarmd in de magnetron of in de oven. Ook is het een goede optie voor ouderen die alleen wonen, omdat het ideale 1-persoonsgerechten zijn.
  2. Daarnaast zijn de maaltijden vaak veel gezonder dan wat ouderen zouden kopen in een supermarkt. Ze zijn voedzamer, met veel vitaminen en mineralen, en zijn meestal minder vet en meer voedzaam dan wat ouderen zelf zouden kunnen maken.
  3. Tenslotte is de maaltijdservice ook een goede optie voor ouderen die moeite hebben met koken. De maaltijden zijn al kant-en-klaar, dus er hoeft geen tijd te worden besteed aan het bereiden van de maaltijden. Ook is er geen stress over wat te koken of wat te kopen in de winkel.

 

Wat zijn de nadelen van een maaltijdservice?

Hoewel er veel voordelen aan een maaltijdservice zijn, zijn er ook een paar nadelen. Bijvoorbeeld, als je een bepaald dieet volgt, kun je geen maaltijden bestellen die aan je dieet wensen voldoen. Ook kan het duurder zijn om maaltijden te bestellen dan om zelf boodschappen te doen. Verder kunnen sommige maaltijden minder smakelijk zijn dan zelfgemaakte maaltijden. Het is ook verstandig om de ingrediënten labels van de maaltijden te lezen om te zien of er ongezonde ingrediënten in de maaltijden zitten.

 

Wat zijn populaire tafeltje-dekje aanbieders?

In Nederland zijn er diverse leveranciers waar je uit kunt kiezen. Hieronder sommen we de belangrijkste aanbieders op. Vaak hebben ze een aantrekkelijk proefpakket zodat je het helemaal vrijblijvend en voordelig kunt proberen. Je kunt dan zelf bepalen of je een volgende bestelling wil plaatsen.

 

  • nl: gezonde koelverse maaltijden eenvoudig bestellen en bezorgd met PostNL
  • Uitgekookt: voordelige abonnementen met dagverse maaltijden, 2 keer per week bezorgd
  • Apetito: specialist in diepvriesmaaltijden, met name zeer betaalbaar
  • Vers aan Tafel: veel mogelijkheden voor verschillende diëten (vriesvers)