Tafeltje dekje nog steeds onverminderd populair bij ouderen

Tafeltje dekje nog steeds onverminderd populair bij ouderen

De maaltijdservice of ook wel tafeltje dekje genoemd is een dienst waar mensen hun maaltijden aan huis geleverd krijgen. Het is een veelgebruikte dienst voor ouderen of mensen die bijvoorbeeld ziek zijn of een handicap hebben. De maaltijden worden kant-en-klaar bij hun thuis bezorgd. Het is een service waar mensen vanuit hun huis gezonde en lekkere maaltijden kunnen bestellen en laten bezorgen. Tafeltje dekje is van oudsher een concept dat wordt gerund door lokale keukens en vrijwilligers. Tegenwoordig zien we dat er veel landelijke leveranciers van maaltijden zijn. Op Maaltijdaanhuis.com ontdek je bijvoorbeeld eenvoudig het aanbod van maaltijden leveranciers in Amsterdam of Leiden.

 

Zijn kant-en-klaar maaltijden gezond?

Kant-en-klaar maaltijden zijn meestal gezond. Vaak zitten er vitamines en mineralen in de maaltijden die de gezondheid van mensen kunnen ondersteunen. Ook zijn de maaltijden meestal vetarm, waardoor het een goede optie is voor mensen die op hun calorie-inname willen letten. Maaltijdservices bieden vaak een verscheidenheid aan maaltijden, waaronder vegetarische en vegan opties.

 

Wat zijn de voordelen voor ouderen van een maaltijdservice aan huis?

Tafeltje dekje heeft veel voordelen voor ouderen.

 

  1. Ten eerste hoeft de oudere niet naar de winkel te gaan voor boodschappen. Bovendien zijn de maaltijden al kant-en-klaar, dus ze hoeven niet meer te koken. De maaltijden kunnen gemakkelijk worden verwarmd in de magnetron of in de oven. Ook is het een goede optie voor ouderen die alleen wonen, omdat het ideale 1-persoonsgerechten zijn.
  2. Daarnaast zijn de maaltijden vaak veel gezonder dan wat ouderen zouden kopen in een supermarkt. Ze zijn voedzamer, met veel vitaminen en mineralen, en zijn meestal minder vet en meer voedzaam dan wat ouderen zelf zouden kunnen maken.
  3. Tenslotte is de maaltijdservice ook een goede optie voor ouderen die moeite hebben met koken. De maaltijden zijn al kant-en-klaar, dus er hoeft geen tijd te worden besteed aan het bereiden van de maaltijden. Ook is er geen stress over wat te koken of wat te kopen in de winkel.

 

Wat zijn de nadelen van een maaltijdservice?

Hoewel er veel voordelen aan een maaltijdservice zijn, zijn er ook een paar nadelen. Bijvoorbeeld, als je een bepaald dieet volgt, kun je geen maaltijden bestellen die aan je dieet wensen voldoen. Ook kan het duurder zijn om maaltijden te bestellen dan om zelf boodschappen te doen. Verder kunnen sommige maaltijden minder smakelijk zijn dan zelfgemaakte maaltijden. Het is ook verstandig om de ingrediënten labels van de maaltijden te lezen om te zien of er ongezonde ingrediënten in de maaltijden zitten.

 

Wat zijn populaire tafeltje-dekje aanbieders?

In Nederland zijn er diverse leveranciers waar je uit kunt kiezen. Hieronder sommen we de belangrijkste aanbieders op. Vaak hebben ze een aantrekkelijk proefpakket zodat je het helemaal vrijblijvend en voordelig kunt proberen. Je kunt dan zelf bepalen of je een volgende bestelling wil plaatsen.

 

  • nl: gezonde koelverse maaltijden eenvoudig bestellen en bezorgd met PostNL
  • Uitgekookt: voordelige abonnementen met dagverse maaltijden, 2 keer per week bezorgd
  • Apetito: specialist in diepvriesmaaltijden, met name zeer betaalbaar
  • Vers aan Tafel: veel mogelijkheden voor verschillende diëten (vriesvers)

Tips voor een buffettafel

In deze blog delen we een paar tips voor het dekken van de perfecte buffettafel. Of je nu een zomersoiree of een elegante bruiloft geeft, deze ideeën helpen je de foodservice en de stroom van je gastervaring te beheren.

Varieer de hoogte

Net zoals je de hoogte zou variëren met pronkstukken, zou je hetzelfde moeten doen met een buffet. Het is aantrekkelijker voor het oog en geeft een extra dimensie aan jouw opstelling. Zorg ervoor dat je de minder rommelige gerechten hoger zet, want je wilt niet dat sauzen op je tafelkleed morsen.

Sommige mensen stapelen boeken onder het tafelkleed om hoogte te creëren. Je kunt dit ook doen met de hoogte van het tafelkleed met mooie dienbladen. Plaats grotere items achterin (ervan uitgaande dat jouw tafel tegen een muur staat).

Maak een duidelijk begin

Gasten moeten weten waar de buffettafel begint en eindigt – houd alle borden aan één kant van de tafel. Zo voorkom je een verkeersopstopping. Als je een grote groep hebt, trek dan de tafel weg van de muur zodat mensen langs beide kanten van de tafel kunnen gaan.

Identificeer gerechten

Dit wordt tegenwoordig steeds belangrijker met alle verschillende dieetbeperkingen. Houd bij het ontwikkelen van het menu rekening met uw vegetarische/veganistische gasten en eventuele allergiebeperkingen. Label alle gerechten en voeg indien nodig belangrijke ingrediënten toe, zoals ‘bevat pinda’s’.

Dit is een kans om je creativiteit te tonen. Je labels kunnen zo eenvoudig of zo kleurrijk zijn als je ze zou willen maken – kleed ze aan als je een themafeest geeft.

Wellicht ben je een fan van labels die met de hand zijn geschreven in kalligrafie. Zorg ervoor dat het lettertype groot genoeg is zodat gasten het kunnen lezen, vooral als het evenement slecht verlicht is voor een avondfeest.

Geef wat steun

Plaats kleine borden bij elk gerecht, zodat gasten een plek hebben om serviesgoed te plaatsen. Je kunt ook een bordje onder een drankdispenser plaatsen als deze de neiging heeft om te druppelen.

Bewaar keukengerei voor het laatst

Je wilt niet dat gasten met hun servetten en eetgerei morrelen terwijl ze hun bord vullen. Bewaar die aan de andere kant van de tafel van de borden.

Plaats items waarvan je een kleinere hoeveelheid hebt aan het einde van de tafel in de buurt van het keukengerei. Gasten hebben de neiging hun bord te vullen met de eerdere gerechten, dus met jouw strategische plaatsing zal jouw eten “langer meegaan”.

Inrichting

De manier waarop je jouw tafels in de kamer plaatst, is erg belangrijk. Naast een goed ontwerp, moet je praktische elementen opnemen die te veel mensen, servertoegang en gebruiksgemak voor mensen met een handicap regelen. Je zou zelfs kunnen overwegen om de stationsstijl te kiezen boven een buffetsysteem.

Het eten hoef je gelukkig niet allemaal zelf te bereiden. Je kunt simpelweg je buffet thuis laten bezorgen. Dam kun je je focussen op de inrichting.

Een heerlijk stukje ribeye steak

Een heerlijk stukje ribeye steak

Wanneer je op de kaart kijkt in een restaurant, dan zie je bijna altijd wel de ribeye steak staan. Het is een enorm smaakvol stukje vlees waar veel mensen enorm van houden. Dit komt vooral door de dikke laag vet die op het vlees zit. Je kan de ribeye steak ook zelf thuis maken. Wanneer je het vlees opwarmt smelt het vet in de vlees, waardoor je een zacht en smaakvol stuk op je bord hebt.

 

Wat voor vlees is een ribeye steak?

Veel mensen bestellen of maken een stuk vlees zonder te weten waar het vlees daadwerkelijk vandaan komt. De ribeye steak is afkomstig van de ribben van een koe. Deze steak komt om precies te zijn uit het middelste deel van de ribben. Ondanks de naam is het stuk vlees zonder bot. Côte de boeuf is de benaming voor een ribeye steak met bot er nog aan.

 

Zelf een ribeye steak bereiden

Natuurlijk is het makkelijk om naar een restaurant te gaan om een ribeye steak te bestellen, maar je kan ze ook zelf bereiden. Wanneer je op https://bollensteak.nl/ een heerlijk stukje hebt besteld kan je het eenvoudig thuis bereiden. Het voordeel van deze steak is dat het weinig smaak verliest wanneer je het vlees gaat bakken. Dit komt door de vele hoeveelheid vet in het vlees. Er zijn twee mogelijkheden hoe je het vlees klaar kan maken, namelijk op de barbecue en in de pan. In beide gevallen moet je de steak al ruim één uur op kamertemperatuur laten komen. De andere stappen zijn iets verschillend:

  • Op de barbecue moet je eerste de barbecue flink stoken tot wel 230 graden. Vervolgens kan je het steak erop leggen en moet je deze na enkele minuten draaien. Het vlees is goed wanneer deze tussen de 55 en 85 graden is (medium gebakken). Dit kan je meten met een vleesthermometer. Wanneer je de ribeye eraf hebt gehaald moet deze kort onder een theedoek rusten.
  • In de pan werkt het iets anders. Om te beginnen moet je het vlees drogen met keukenpapier. Je hebt geen boter nodig in de pan, maar het is wel belangrijk dat je de pan bloedheet maakt voordat je gaat bakken. Bak beide kanten van het vlees 2 minuten en stop de steak daarna nog voor ongeveer 10 minuten in een oven op 150 graden. Ten slotte moet je de steak nog 10 minuten laten rusten onder een theedoek.

 

Wat geef je aan een bruidspaar? 5 ideeën voor een mooi huwelijkscadeau

Wat geef je aan een bruidspaar? 5 ideeën voor een mooi huwelijkscadeau

Een huwelijk is een bijzonder moment! Vaak geef je als gast een bijzonder cadeau aan het echtpaar, om het huwelijk te vieren. Het kan soms moeilijk zijn om een passend huwelijkscadeau te vinden. Wat zijn goede cadeau ideeën? We zetten een aantal leuke huwelijkscadeaus voor je op een rij!

Wijn cadeau geven

Drinkt het bruidspaar graag een goed glas wijn? Dan zit je met een mooie, luxe fles wijn als cadeau altijd goed. Het gaat namelijk om een bruikbaar cadeau: die fles gaat hoe dan ook leeg. Het echtpaar zal waarschijnlijk een mooi moment uitkiezen om de fles open te trekken, waarbij er terug kan worden gedacht aan de trouwdag. Let bij wijn kopen op de geprefereerde smaak van het stel: misschien weet je wel wat hun favoriete wijnsoort is. Zo weet je zeker dat die fles in de smaak valt. Je kunt er ook voor kiezen om een mousserende wijn te geven: dit is dé wijnsoort voor feestelijke aangelegenheden. Dat past dus perfect bij het trouwfeest!

Plant met bloempot

Een vrolijk cadeau voor een bruidspaar? We denken daarbij aan een plant met een bloempot! Kamerplanten zijn immers erg geliefd en ze staan voor leven en groei. Dat is tevens een mooie boodschap. Voor een plant is er altijd nog wel een plekje te vinden in huis – je kunt dus heus uitpakken met een wat grotere plant. Mocht het stel geen groene vingers hebben, dan is het slim om een plant te kiezen die eenvoudig te verzorgen is.

Dagje uit cadeau geven

De huwelijksreis heeft het stel waarschijnlijk al geregeld, maar ook na die periode is het tof als het stel nog uit leuke activiteiten kan kiezen. Geef daarom een dagje uit cadeau! Denk aan een tegoedbon voor een restaurant, een sauna of een pretpark. Maak de keuze of je dit alleen aan het stel geeft, of dat je zelf ook besluit om mee te gaan, bijvoorbeeld onder het mom van een dagje uit met de vriendengroep.

Matching product als cadeau

Zoek je een grappig cadeau voor een bruidspaar? Het is leuk om een matching product als cadeau te geven. Denk aan badjassen, sokken of slippers: laat hier twee versies van maken, zodat de beide partners in eenzelfde accessoire rond kunnen lopen. Je kunt de namen erin laten graveren of borduren, voor een karakteristiek resultaat.

Envelop geven

Je kunt er ten slotte voor kiezen om een envelop met geld te geven, in plaats van een cadeau. Controleer altijd even de uitnodiging: hierin schrijft het stel vaak wat de precieze cadeauwens is. Zie je een envelopje staan? Dan kun je hier het best naar luisteren. Al kun je naast die envelop met geld ook nog een kleinigheidje geven, zoals een fles wijn. En zorg dat je er altijd een kaartje bij schrijft, met een lieve wens voor het bruidspaar – zo maak je het cadeau persoonlijk.

 

Deze wijnen combineer je met steak

Deze wijnen combineer je met steak

Er wordt steeds minder vlees gegeten in Nederland. De steak is echter het stuk vlees waarvoor sommige vegetariërs graag af en toe een uitzondering maken. Want wat kan dat lekker zijn! Er zijn wel drie kenmerken waaraan een goede steak moet voldoen: het moet een goed stuk vlees zijn, goed gemarineerd én uitstekend gebakken. Als je die perfecte steak dan op je bord hebt liggen, wil je daar natuurlijk een wijn bij drinken die de goede eigenschappen van het vlees versterkt. Daarom: steak op drie manieren inclusief tips wat je moet kopen in de wijn webshop.

Steak op z’n Argentijns

Argentinië staat bekend om de prachtige stukken vlees die er gegeten worden. Mals en sappig. Bij een stevig gemarineerde steak eten de Argentijnen ook een krachtige saus, chimichurri. Hak twee knoflookteentjes en peterselie fijn. Meng met één el gedroogde oregano, één tl cayennepeper en één tl chilivlokken. Voeg drie el witte wijnazijn, vier el zonnebloemolie en drie el water toe. Meng alles tot een smeuïge, pittige maar onweerstaanbare saus. Serveer de steak met gepofte aardappels én een Argentijnse wijn. Een rode wijn, welteverstaan. Een Malbec uit Mendoza bijvoorbeeld. Zacht, sappig en soepel. Vol donker rijp fruit, wat de wijn een zoetheid geeft die de pittige chimicurri iets zachter maar vooral nog lekkerder maakt.

Steak op z’n Mexicaans

Wie denkt aan de Mexicaanse keuken, denkt aan guacamole en dat is nou net een perfecte metgezel van een goede steak. Prak het vruchtvlees van twee rijpe avocado’s, versnipper een rode ui, knoflookteen en een halve rode peper en hak een tomaat in grove stukken. Meng met een staafmixer alle ingrediënten plus het sap van een halve limoen tot een smeuïge geheel. Marineer de steak met Picadillo, een kruidenmengsel met onder meer jalapeño, koriander, gerookte paprika en komijn.

Serveer bij deze Mexicaanse steak een stevige rode wijn. Een Rioja Gran Reserva uit Spanje bijvoorbeeld. Vol en complex met een krachtige geur van donkere kersen, blauwe bessen. Proef romig eiken en vanille door de rijping op hout. Boterzacht en fruitig tegelijk.

Steak op z’n Amerikaans

Geef je steak een tropisch tintje door deze te serveren met een salsa van mais. Het maken van salsa is super simpel. Meng 200 gram mais (uit blik is prima!) met een versnipperde rode ui, in grove stukken gehakte tomaat en een in plakjes gesneden avocado. Voeg dan naar smaak limoensap, koriander, olijfolie en peper en zout toe en voilà, een verfrissend bijgerecht voor het mooie stuk vlees.

Door de tropische salsa gaat deze steak perfect samen met een Provence rosé. De beroemde rosés uit het zuiden van Frankrijk zijn elegant, strakdroog en soms wat kruidig. Het is door die kruidigheid dat de Provence rosé zo goed te combineren is met deze steak.

Houd je niet van koffie? Probeer dit eens!

Houd je niet van koffie? Probeer dit eens!

Koffie: je houdt ervan of niet. De smaak van dit populaire drankje is behoorlijk uitgesproken en stevig, waardoor veel mensen na hun eerste kopje besluiten dat dit helemaal niks voor hen is, terwijl anderen juist direct fan zijn. Heb jij weleens koffie geproefd en vond je het niks? En heb je daarna nooit meer een druppel ervan gedronken? Dat is natuurlijk geen probleem, koffie drinken is geen verplichting. Wil je het echter toch nog eens een kans geven, dan zijn er zeker manieren te bedenken waarbij de kans groot is dat de smaak je een stuk beter zal bevallen dan bij het eerste kopje het geval was.

Waarom zou je koffie willen drinken?

Als je iets probeert en niet lekker vindt, dan is de kans groot dat je het hierna laat staan. Dingen die je écht lekker vindt, weet je tenslotte meteen de eerste keer dat je ze proeft goed te waarderen.

Toch is het niet helemaal eerlijk om dingen die je niet meteen lekker vindt af te schrijven. Zeker als het gaat om een soort smaak die je nog niet eerder hebt ervaren, en koffie kan daarvan een goed voorbeeld zijn, is het goed om het een aantal keer te proberen. Alleen zo geef je jezelf de kans om aan de smaak te wennen, en hierna echt te kunnen bepalen of je het (graag) lust of niet. Je moet even aan een nieuwe smaaksensatie wennen voor je weet of je hem kunt waarderen of niet.

Voor koffie geldt dat het natuurlijk niet per se een voedingsmiddel is waar je niet zonder kunt. Drink je geen koffie, dan kom je niks tekort. Maar toch kun je het prettig vinden om het wel te lusten. Het is een ‘sociaal’ drankje, iets dat vaak samen wordt gedronken, op het werk en daarbuiten. Alleen daarom al kan het fijn zijn om het te drinken. En wat dacht je van de energieboost die je ervan krijgt? Als je mensen om je heen hoort snakken naar koffie, zodat ze er weer tegenaan kunnen, vraag je je toch af of jij ook iets zou hebben aan zo’n cafeïneshot!

Probeer dit eens!

Was je eerste kopje koffie geen succes, dan ben je waarschijnlijk geen fan van de stevige, soms wat bittere smaak. Dan kan het goed zijn om te zoeken naar een variant die wat milder is, dat kan per koffieboonsoort verschillen. Maar ook flink wat extra melk kan een groot verschil maken.

De makkelijkste manier om een koffiesoort te vinden die je wel kan waarderen, is door koffiecups te gebruiken. Zo probeer je gemakkelijk steeds een andere smaak. Het grote voordeel is dat er veel cups, bijvoorbeeld voor de Dolce Gusto, te koop zijn met een extraatje, bijvoorbeeld een smaakje of een andere toevoeging. Ben je geen fan van de pure koffiesmaak, dan is de kans groot dat je hem met een toevoeging een stuk beter vindt smaken. De moeite van het proberen zeker waard, je zal zien dat je koffie op een stuk meer manieren kunt drinken dan je dacht.

Voor een goede BBQ neem je de tijd

Voor een goede BBQ neem je de tijd

Een goede BBQ, daar werk je niet even binnen 10 minuutjes doorheen. Misschien zijn we er daarom allemaal wel zo dol op. Want BBQ betekent niet alleen lekker eten, het betekent ook ruimschoots de tijd nemen. De tijd nemen om het vlees te bereiden, maar ook de tijd nemen om samen te zijn. Om bij te praten, om het gezellig te hebben, en om tegelijk steeds wat hapjes te eten. Daarom is het ook helemaal geen probleem om vlees te bereiden dat wat meer tijd nodig heeft om te garen. Hoe langer een BBQ duurt, des te gezelliger het wordt!

Soms heeft het zijn tijd nodig

Er zijn van die vleessoorten die, als we gewoon in onze keuken koken, maar weinig op tafel komen te staan. Logisch, want ze hebben nogal een flinke bereidingstijd. Je gaat niet snel op een doordeweekse dag short ribs bereiden, die bewaar je voor de BBQ! Heb jij zin om na je werk of op een willekeurige doordeweekse avond nog minimaal een uur vlees te laten garen totdat het perfect van smaak en structuur is? Waarschijnlijk niet. Mensen gaan dan liever voor een wat sneller te bereiden tournedos. En dat is natuurlijk ook erg lekker!

De BBQ, die steken we meestal op een vrije dag aan. Een dag die alle tijd van de wereld lijkt te hebben, en waarop je rustig in de loop van de middag de voorbereidingen voor de BBQ gaat treffen. Of je nu besluit te barbecueën met alleen je eigen partner of gezin, of besluit om wat mensen uit te nodigen, gezellig wordt het altijd. Juist als je er lekker de tijd voor neemt, en vleessoorten die snel klaar zijn combineert met varianten die juist langer nodig hebben. Niet zelden worden die al op de BBQ gelegd lang voordat we aan tafel gaan om daadwerkelijk te eten. Terwijl het vlees langzaam gaart gaat het steeds meer lekkere geuren verspreiden, die de zin om straks lekker te gaan eten alleen maar vergroten.

Snel vlees en langzaam vlees

Vlees dat zich goed leent om op deze manier langzaam te garen, zijn dus bijvoorbeeld short ribs. We kennen het, als er geen ribben in zitten, ook wel als klapstuk. Om te voorkomen dat het taai wordt, wil je het heel langzaam laten garen. Doe je dat goed, dan word je beloond met heerlijk mals vlees. Om helemaal optimaal te genieten is een heerlijk rode wijn bbq een perfecte toevoeging.

Natuurlijk wil je niet op ieder stuk vlees een uur of langer hoeven wachten. Daarom is het goed om een ‘langzaam’ stuk al vroeg op de BBQ te leggen, zodat je dit kunt serveren bij het begin ervan. Vervolgens kun je kiezen voor ‘snel’ vlees, zoals een tournedos, worstjes of spiesen, aan het begin van de BBQ als iedereen nog honger heeft. Is de eerste trek gestild, dan kun je weer kiezen voor vlees dat wat langer nodig heeft, zodat iedereen het eten weer even kan laten zakken. Wissel je dit steeds goed af, dan heb je niet alleen een leuke, lange BBQ-avond, je kunt ook precies op de juiste momenten een nieuw stuk vlees serveren.

Gezond snacken doe je zo

Gezond snacken doe je zo

Wil jij jouw eetgewoontes verbeteren, gezonder gaan leven en bewuster gaan eten, maar zie je er tegenop dat je al het lekkere eten moet laten staan? Het verbeteren van je eetgewoontes houdt niet in dat je vanaf nu moet leven op een wortel en 2 blaadjes sla, het houdt in dat je jouw huidige eetmomenten onder de loep neemt en gaat kijken hoe je deze zo gezond mogelijk kunt maken. Door dit te doen mag je gewoon blijven snacken, maar doe je dat voortaan op een gezonde, verantwoorde manier. Wij vertellen je hoe je jouw eetpatronen verbetert en eventueel wat gewicht kwijt raakt zonder dat je jezelf hoeft te verhongeren. Om trek in snacks tegen te gaan, is het aan te raden om veel water te drinken. Ook het drinken van koffie gaat het hongergevoel tegen.

Noten: De perfecte snack voor een avondje op de bank

Ben jij dol op een avondje op de bank tv-kijken en pak je er graag een lekkere snack bij? ‘S avonds op de bank voor de tv wat lekkers eten is een gewoonte van veel mensen en de gewoonte an sich is ook niet per se verkeerd. Het verschil zit ‘m echter wel in wat er gegeten wordt op zo’n moment. Het is aan te raden om de chips, borrelnootjes en frituurhapjes te bewaren voor één avond in het weekend, en doordeweeks te kiezen voor een gezondere variant. Wat je dan wel kunt eten? Noten, bijvoorbeeld! Noten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken en zijn dé snack voor een avondje op de bank. Kies altijd voor onbewerkte, ongekruide en ongezouten noten, omdat deze de goede voedingsstoffen van noten in hun meest optimale vorm bevatten. Wil je jouw noten toch iets meer smaak geven? Kruid ze met een zelfgemaakte kruidenmix, rooster ze vervolgens in een pan of in de oven en vermijd overdadig gebruik van zout.

Snoepgroenten: De perfecte snack voor op kantoor

Zit jij elke dag op kantoor en eet je regelmatig iets lekkers, om te voorkomen dat je suf wordt? Ook deze momenten kunnen hoogstwaarschijnlijk een stuk gezonder. Door de koekjes, chocolaatjes en snoepjes te verruilen voor snoepgroenten zoals snoeptomaatjes, snack komkommers en mini paprika’s kun je onbezorgd genieten van jouw snack en krijg je niet allerlei ongezonde suikers en vetten binnen.

Zelfgemaakte snacks: Geschikt voor elk moment van de dag

Sta jij graag in de keuken? Dan kan je er ook voor kiezen om zelf snacks te maken. Denk hierbij aan gezonde koekjes, heerlijke crackers, een frisse fruitsalade of een lekkere muesli bar. Gezond eten biedt een scala aan mogelijkheden, ook in de keuken, dus laat je fantasie de vrije loop!

Hoe restaurants worden beoordeeld

Het beoordelingssysteem van Mobil van het restaurant bestaat uit vijf verschillende graden of beoordelingen, elk met zijn eigen set criteria en verwachtingen. Een Mobil One-Star restaurant is bijvoorbeeld een restaurant dat een beleving biedt die zich onderscheidt door lokale flair, individuele sfeer of culinaire specialiteit. Een Mobil Two-Star restaurant is een restaurant met een schone omgeving en efficiënte service om vers voedsel te serveren. Zowel waarde als gezinsvriendelijkheid worden in deze categorie beschouwd.

Een driesterrenrestaurant van Mobil is een restaurant met lekker eten, een plezierige inrichting en een warme en bekwame service. Een Mobil Four-Star restaurant is een restaurant dat de meest professionele service biedt, samen met heerlijk eten en presentaties die op de een of andere manier onderscheidend zijn. Ten slotte is een Mobil Five-Star-restaurant een restaurant dat een onberispelijke eetervaring biedt door service te bieden die overtreffend is, een elegante inrichting, presentaties die gedetailleerd en voortreffelijk zijn en eten dat uitzonderlijk is.

Deze criteria en verwachtingen zijn bedoeld als een suggestie van wat gasten kunnen verwachten tijdens het bezoeken van een restaurant van elk kaliberniveau. Deze aanbevelingen zijn niet de enige limieten die door elk niveau worden vastgesteld, en ze worden niet afzonderlijk opgelegd. Een restaurant moet aan alle vereisten voor de vorige sterbeoordeling voldoen of deze overtreffen om door te gaan naar de volgende sterbeoordeling. Een Mobil Five-Star-restaurant moet bijvoorbeeld voldoen aan de verwachtingen en criteria voor een Four-Star-restaurant, een Three-Star-restaurant, een Two-Star-restaurant en een One-Star-restaurant voordat het een Five-Star-restaurant kan zijn. restaurant.

Eensterrenrestaurants bieden een ervaring die onderscheidend is door de individuele sfeer, lokale flair of culinaire specialiteit. De service van een eensterrenrestaurant is zowel efficiënt als hartelijk met netjes uitgedoste bedienden. De producten die worden aangeboden door een eensterrenrestaurant zijn vers en smakelijk wanneer ze worden uitgestald.

Restaurants soorten en kenmerken

Bij franchising zijn er verschillende soorten hulp beschikbaar. Onafhankelijke restaurants zijn relatief eenvoudig te openen. Het enige wat je nodig hebt, is een paar duizend dollar, kennis van restaurantactiviteiten en een sterk verlangen ernaar
slagen. Het voordeel voor zelfstandige restauranthouders is dat ze ” hun eigen ding kunnen doen ” op het gebied van conceptontwikkeling, menu’s, decor, enzovoort. Tenzij onze gewoonten en smaak drastisch veranderen, is er op bepaalde locaties voldoende ruimte voor onafhankelijke restaurants. Restaurants komen en gaan. Sommige onafhankelijke restaurants zullen uitgroeien tot kleine ketens, en grotere bedrijven zullen kleine ketens opkopen.

Zodra kleine ketens groei en populariteit vertonen, zullen ze waarschijnlijk worden opgekocht door een groter bedrijf of zullen ze financiering voor uitbreiding kunnen krijgen. Een verleiding voor de beginnende restauranthouder is om grote restaurants in grote steden te observeren en te geloven dat hun succes kan worden gedupliceerd in secundaire steden. Het lezen van de restaurantrecensies in New York City, Las Vegas, Los Angeles, Chicago, Washington, D.C. of San Francisco kan de indruk wekken dat ongebruikelijke restaurants kunnen worden gerepliceerd in Des Moines, Kansas City of Main Town, VS. Vanwege demografie zullen deze chique of etnische restaurants niet klikken in kleine steden en dorpen.

5- Gaat voor training van onderaf en bestrijkt alle gebieden van de werking van het restaurant Franchising brengt het minste financiële risico met zich mee, aangezien de indeling van het restaurant, inclusief het ontwerp van het gebouw, het menu en de marketingplannen, al op de markt zijn getest. Franchise-restaurants zullen minder snel de kop opsteken dan onafhankelijke restaurants. De reden hiervoor is dat het concept is bewezen en dat de bedieningsprocedures zijn vastgesteld waarbij alle (of de meeste) knikken zijn uitgewerkt. Er wordt training gegeven en er is marketing- en managementondersteuning beschikbaar. De verhoogde kans op succes is echter niet goedkoop.